GROVE RUNDSTYKKER MED MESKEKORN OG VØRTER

RUNDSTYKKER

 

500 g meskekorn

750 g hvetemel

250 g siktet rug

2 ts salt

1 pk tørrgjær

5 dl vørter

3 ss olivenolje

TIL PENSLING:

1 egg

2 ss vann

solsikkefrø

Ha meskekornet først i bakebollen, så mel, salt og tørrgjær. Varm vørteren til 37°C og ha i olivenoljen. Sett på kjøkkenmaskinen og hell vørteren i melblandingen. Elt godt i ca. 10 minutter. Ha i mer hvetemel til passe deig hvis nødvendig. La heve i ca. 1 time, gjerne i en tett plastboks. Del opp deigen i 16 – 24 emner, alt etter hvor store du vil ha rundstykkene. Bak ut, gjerne på bakematte. Bruk mel, deigen kan være ganske klissete. Sett på stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 1 time. Pensle med en blanding av egg og vann og strø solsikkefrø over. Stekes på 190°C varmluft midt i ovnen i 20 – 30 minutter, avhengig av størrelsen på rundstykkene.

En kommentar om “GROVE RUNDSTYKKER MED MESKEKORN OG VØRTER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s