BRYTEBRØD MED MESKEKORN OG VØRTER

IMG_7479

ca. 1,1 kg hvetemel

400 g meskekorn

2,5 dl vørter

2,5 dl h-melk

4 egg

1 pk gjær

1 ts salt

1 ss sukker

80 g smør

1 egg og 3 ss vann til pensling

sesamfrø til å strø over

Ha meskekorn, mel, salt, sukker og tørrgjær i bakebollen. Smelt smøret, ha i melk og vørter og varm til 37 grader. Pisk eggene litt sammen. Ha alt i bakebollen og bland godt med kjøkkenmaskin. Hev i 45 – 60 min. Bak ut rundstykker og sett dem nær hverandre på bakepapir, slik at de hever seg sammen. La etterheve i 30 – 45 min. Pensle med en blanding av sammenvispet egg og vann og strø med sesamfrø. Stek midt i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Legg igjen en kommentar